Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

23 квітня 2024 року обірвалося життя Захисника України, підземного гірника дільниці №15 шахти «Криворізька»

СОЛОВЙОВА ОЛЕКСАНДРА ЮРІЙОВИЧА

Олександр народився 16 серпня 1997 року в м. Кривий Ріг. Після закінчення школи навчався в Криворізькому професійному гірничо-технологічному ліцеї, а потім – в Гірничому коледжі ДВНЗ «Криворізький національний університет». Після завершення навчання розпочав свою трудову діяльність на Криворізькому залізорудному комбінаті учнем прохідника учнівської дільниці шахти «Криворізька» (на той час – «Родіна»). Через 8 місяців обіймав посаду підземного гірника слюсарно-господарської дільниці. Протягом 2017-2019 років ніс військову строкову службу в Збройних силах України. Демобілізувавшись, повернувся працювати до рідного підприємства. Під час роботи опановував тонкощі гірничої справи, навчався у старших колег та розширював свої знання й навички. За час своєї діяльності на комбінаті працював на різних дільницях – бурових робіт та слюсарно-господарській. Остання його посада, на якій він трудився донині – підземний гірник дільниці №15 (бурових робіт) шахти «Криворізька». За цей час проявив себе сумлінним робітником, який завжди був готовий навчатися та опановувати тонкощі обраної справи. Користувався заслуженою повагою як серед колег, так і керівництва шахти «Криворізька» й підприємства.

28 березня 2022 року, під час повномасштабної агресії рф проти України, Олександра Соловйова було призвано до лав Збройних сил України як вже досвідченого бійця. Юнак мав багато планів на життя, які планував втілити вже після Перемоги України. Ніс службу командиром 3-го комендантського відділення 1-го комендантського взводу комендантської роти батальйону забезпечення військової частини 3102 Національної Гвардії України. Мав звання молодшого сержанта. На жаль, 23 квітня, захищаючи суверенітет і незалежність України, він загинув внаслідок ракетного удару поблизу н.п. Долинське Дніпровського району Дніпропетровської області.

Керівництво, трудовий колектив акціонерного товариства «Криворізький залізорудний комбінат» щиро поділяє горе родини Олександра Соловйова та схиляє голови у великій скорботі. Дякуємо батькам за виховання гарного та мужнього сина. Нехай світлі спогади про нього залишаться у серцях рідних, друзів, колег. Ми пам’ятаємо, якою дорогою ціною дістається кожна хвилина мирного життя.

Вічна Пам’ять та Слава полеглому Герою!